گیاهان دارویی و معطر ایران  Medicinal and Aromatic Plants of Iran

دودهای دارویی و صنعتی

مطالعه موردی: کاربرد دودها در جوانه‌زنی بذور و رشد گیاهان

.

.
فائزه صیادی، محمّدتقی عبادی

1- دانشجوی دکتری علوم باغبانی، گرایش گیاهان دارویی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشيار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس.

.

جهت دانلود متن کامل مقاله، اینجا کلیک کنید


چکیده
از زمانی که اجداد اولیه انسان یاد گرفتند که چگونه آتش درست کنند، دود حاصل از آتش نیز کاربردهای زیادی پیدا کرد. گیاهانی که هنگام سوزاندن مواد شیمیایی آزاد می‌کنند به عنوان دارو، عود برای مراسم‌های جادویی-مذهبی، مواد مخدر تفریحی، عطر و طعم‌دهنده غذا و نوشیدنی‌ها استفاده شده‌‌اند. این موارد و بسیاری موارد دیگر، در گذشته و حال، سازمان‌ها و تشکل‌های بزرگی را ایجاد کرده است که میلیاردها دلار از فروش محصولات دود به دست آورده‌اند. فقط باید به تجارت تنباکو یا عود عربی نگاه کرد تا به اهمیت اجتماعی و اقتصادی عظیم دود پی برد. درآمد حاصل از این دو صنعت به تنهایی با درآمدهای صنعت نفت معاصر رقابت کرده است. در سال 2004 میلادی، ترکیباتی با عنوان کاریکین¬ها در دود شناخته شدند که معمولاً فراوان‌ترین ترکیبات در دود و فعال‌ترین در جوانه‌زنی بذر هستند. بذور برخی از گیاهان می‌تواند به غلظت 10-10 مولار آنها پاسخ دهند که از نظر اثربخشی مشابه هورمون‌های گیاهی است. موضوع دیگر در مورد دود، توانایی دود برای جلوگیری از جوانه‌زنی بذر است. بازدارنده‌های موجود در دود اغلب همراه با محرک¬ها وجود دارند، اما ممکن است به زمان‌ طولانی‌تری جهت اثرگذاری نیاز داشته باشند. در این مقاله مروری به کاربردهای متنوع دودها در کشاورزی و تاریخچه شناسایی کاریکین ها پرداخته شده است.

.

تاریخچه کاربرد دود به‌منظور افزایش جوانه‌زنی بذر
شواهدی مبنی بر تیمار عمدی بذرها با گرما و دود قبل از کاشت، در اوایل سال 1632 توسط گابریل ساگارد ، مبلغ فرانسوی گزارش شد. در سال 1624، او برای مطالعه آداب و رسوم قبایل به فرانسه جدید (منطقه‌ای از آمریکای شمالی که در ابتدا توسط فرانسوی‌ها مستعمره شد) فرستاده شد. او در طول مدت مطالعه آداب و رسوم قبایل قوم هورون، ثبت کرد که آن‌ها جعبه‌های مخصوص جوانه‌زنی را با لایه‌های متعدد خاک و دانه‌های کدوتنبل در بالای آتش¬هایی که توده‌های دود از آن خارج می‌شد، آویزان کرده بودند. ساگارد ادعا کرد که این کار باعث افزایش تعداد جوانه‌ها شد.
اولین استفاده واقعی از دود به عنوان نشانه جوانه‌زنی تا سال 1990 اتفاق نیفتاد، زمانی که تیم De Lange و Boucher گزارش دادند که جوانه‌زنی بذر Audouinia capitat، به‌طور قابل توجهی توسط دود ارتقا یافته است.

گیاهان مورد مطالعه
در بیشتر موارد، این مطالعات بر روی بذر‌های گیاهانی متمرکز شده‌اند که معمولاً در اکوسیستم‌های مستعد آتش‌سوزی وجود دارند. این اکوسیستم‌ها شامل دشت‌ها، ساوانا (پوشش گسترده‌ای از چمن‌ها با درختان پراکنده)، چاپار (بیوم جنگل‌های مدیترانه‌ای) و جنگل‌های مخروطی هستند. در این نوع محیط‌ها است که واکنش بذرها به عوامل طبیعی مانند دود، ممکن است با ویژگی‌های تاریخچه زندگی آن‌ها مرتبط باشد. در این مناطق بسیاری از گونه‌های گیاهی از آتش برای جوانه‌زدن، استقرار یا تولیدمثل استفاده می‌کنند.
گیاهان سایر مناطق نیز بذرهایی تولید می‌کنند که به دود واکنش نشان می‌دهند، مانند گیاهان نیمه‌خشک، خشک، معتدل، نیمه‌گرمسیری و گرمسیری. جالب توجه است، اکوسیستم‌های استوایی مرطوب که معمولاً در مقایسه با همتایان معتدل و مدیترانه‌ای خود، میزان کمتری از آتش‌سوزی را تجربه می‌کنند نیز شامل گونه‌های واکنش‌دهنده به دود می‌شوند. حتی بسیاری از گونه‌هایی که دیگر در اکوسیستم‌هایی که مکرراً می‌سوزند وجود ندارند، به دود و محصولات آن واکنش نشان داده‌اند. این گونه‌ها شامل بذر کاهو، کرفس، برنج قرمز و جو وحشی است.

.

جهت دانلود متن کامل مقاله، اینجا کلیک کنید

.

و ادامه دارد ...

+ نوشته شده در  سه شنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۲ساعت 23:35  توسط محمدتقی عبادی  | 

معرفی برخی از مؤسسات تحقیقاتی گیاهان دارویی و ادویه‌ای جهان (بخش دوم)

.
محمّدکاظم صالحی، محمّدتقی عبادی

1- دانش‌آموخته کارشناسی ارشد علوم باغبانی، گرایش گیاهان دارویی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشيار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس.

.

جهت دانلود متن کامل مقاله، اینجا کلیک کنید


چکیده
از گذشته‌های دور استفاده از گیاهان دارویی و ادویه‌ای در بین مردم جهان رواج داشته و تقاضای گسترده جهت کاربرد این گیاهان در صنایع مختلف سبب شده است که مؤسسات تحقیقاتی تخصصی جهت مطالعات متنوع کشت تا فرآوری و ارزیابی مواد مؤثره آن‌ها ایجاد شوند. آشنایی با مؤسسات تحقیقاتی گیاهان دارویی و ادویه‌ای جهان می‌تواند سبب استفاده از تجارب آن‌ها در توسعه و بهبود روش‌ها و رویکردهای پژوهشی شده و زمینه همکاری و انجام تحقیقات مشترک را فراهم سازد. در این مقاله ضمن معرفی اهداف و فعالیت‌های 10 موسسه تحقیقاتی ملی در کشورهای مختلف جهان، بخش‌های مختلف آن‌ها و گیاهان هدف مورد بررسی قرار گرفته است.
گل واژگان: گیاهان دارویی، ادویه‌ها، پژوهش، آموزش، راهبردهای استراتژیک.

.
۶- مرکز ملی تحقیقات سودان – پژوهشکده گیاهان دارویی و معطّر و طب سنتی
۷- موسسه تحقیقات گیاهان دارویی و معطّر مجارستان
۸- موسسه تحقیقات کاربردی گیاهان معطّر و دارویی فرانسه
۹- ویلار (موسسه تحقیقات جامع علمی گیاهان دارویی و معطّر روسیه)
۱۰- کیوم (موسسه پزشکی شرقی کره جنوبی- مرکز تحقیقات منابع طب گیاهی)

.

جهت دانلود متن کامل مقاله، اینجا کلیک کنید

.

و ادامه دارد ...

+ نوشته شده در  سه شنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۲ساعت 23:11  توسط محمدتقی عبادی  | 

معرفی برخی از مؤسسات تحقیقاتی گیاهان دارویی و ادویه‌ای جهان (بخش اول)

.
محمّدکاظم صالحی، محمّدتقی عبادی

1- دانش‌آموخته کارشناسی ارشد علوم باغبانی، گرایش گیاهان دارویی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
2- دانشيار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس.

.

جهت دانلود متن کامل مقاله، اینجا کلیک کنید


چکیده
از گذشته‌های دور استفاده از گیاهان دارویی و ادویه‌ای در بین مردم جهان رواج داشته و تقاضای گسترده جهت کاربرد این گیاهان در صنایع مختلف سبب شده است که مؤسسات تحقیقاتی تخصصی جهت مطالعات متنوع کشت تا فرآوری و ارزیابی مواد مؤثره آن‌ها ایجاد شوند. آشنایی با مؤسسات تحقیقاتی گیاهان دارویی و ادویه‌ای جهان می‌تواند سبب استفاده از تجارب آن‌ها در توسعه و بهبود روش‌ها و رویکردهای پژوهشی شده و زمینه همکاری و انجام تحقیقات مشترک را فراهم سازد. در این مقاله ضمن معرفی اهداف و فعالیت‌های 10 موسسه تحقیقاتی ملی در کشورهای مختلف جهان، بخش‌های مختلف آن‌ها و گیاهان هدف مورد بررسی قرار گرفته است.
گل واژگان: گیاهان دارویی، ادویه‌ها، پژوهش، آموزش، راهبردهای استراتژیک.

.
۱- موسسه تحقیقات ادویه‌جات هند
محل موسسه: بخش کوژیکود استان کرالا
تاریخچه: شورای تحقیقات کشاورزی هند در سال 1971 میلادی در جهت انجام پروژه‌های اصلاحی بر روی محصولات ادویه‌ای و بادام هندی، مرکز تحقیقاتی را در شهر کاساراگود استان کرالا ایجاد نمود که بعدها بخش تحقیقات ادویه، مستقل شد و در سال 1995 در بخش کوژیکود استان کرالا به موسسه تحقیقات ادویه‌جات هند ارتقا یافت.
وظایف کاری: تحقیقات پایه‌ای، کاربردی و استراتژیک در مورد مدیریت منابع ژنتیکی، اصلاح نژاد، روش‌های تولید و فرآوری در جهت دستیابی به محصولات سالم
گیاهان هدف: فلفل سیاه، هل، زنجبیل، زردچوبه، دارچین، وانیل، میخک، جوز هندی، فلفل قرمز، گارسینیا
بخش‌ها:
اصلاح و بیوتکنولوژی
-دارای بزرگ‌ترین مجموعه ژرم پلاسم در ادویه‌جات مختلف، بیش از پنج هزار محصول منحصربه‌فرد
-عرضه ۲۵ رقم اصلاح شده ادویه پر محصول و مرغوب
تولید محصول و فناوری پس از برداشت
-توسعه سیستم‌های کاشت، کشاورزی ارگانیک، مدیریت یکپارچه تغذیه گیاهی
-شناسایی ارقام مقاوم به خشکی، مطالعات پایه‌ای در مورد بیوسنتز متابولیت­های ثانویه
حفاظت از محصول
-تحقیقات بر روی عوامل بیماری­زای گیاهی، حشرات و نماتدهای انگلی
علوم اجتماعی
-حوزه‌های تحقیقاتی و خدماتی شامل اقتصاد، آمار و ترویج کشاورزی
برنامه‌های پژوهشی موسسه
جمع‌آوری، حفاظت و ارزیابی ژرم پلاسم ها
اصلاح نژاد، بالابردن کیفیت و مقاومت در برابر تنش‌های زنده و غیرزنده از طریق روش‌های کلاسیک و بیوتکنولوژیک
استانداردسازی روش‌های تکثیر ژنوتیپ‌های پر محصول برای اطمینان از تولید و توزیع در مقیاس بزرگ
توسعه تکنیک‌های کشاورزی برای افزایش تولید و بهره‌وری
مدیریت تلفیقی آفات و بیماری‌ها
تکنولوژی پس از برداشت
جنبه‌های اجتماعی و اقتصادی کشت، بازاریابی و تبلیغات در ادویه‌جات
بررسی جنبه‌های غذایی و دارویی ادویه‌جات
خدمات
مشاوره
-تشخیص و مدیریت آفات و بیماری‌ها
-تکنولوژی پس از برداشت
-کشت بافت
-مدیریت خاک، عناصر غذایی و آب
-تولید نشا و بذر در مقیاس بزرگ
-تولید تجاری فلفل سیاه و هل
-تکنیک‌های تکثیر گیاهان
-انتخاب محل و ایجاد باغ ادویه
آموزش
-فرآوری و کنترل کیفیت در ادویه‌جات
-مدیریت تلفیقی آفات و بیماری‌ها
-مدیریت نماتد
-پرورش انبوه حشرات مفید (کنترل بیولوژیک و ...)
-مدیریت یکپارچه تغذیه گیاهی
امکانات آزمایشگاهی و تجهیزات
مرکز متمرکز زیست‌شناسی مولکولی
بیوشیمی
شیمی خاک
حفاظت از گیاه
کنترل زیستی
کتابخانه و مرکز بیوانفورماتیک
تجهیزات پیشرفته برای فناوری پس از برداشت
سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS
مرکز کشت بافت
بخش بررسی ارقام و صدور گواهی ژنتیکی
آمار و محاسبات
سالن کنفرانس
مهمان‌سرا
ایستگاه منطقه‌ای آپانگالا
مزرعه آزمایشی

۲- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی و معطّر هند
۳- مرکز تحقیقات گیاهان زراعی آلمان (گروه تحقیقاتی گیاهان دارویی)
۴- پژوهشگاه مرکزی محصولات زراعی ترکیه - واحد گیاهان دارویی و معطّر
۵- انستیتو اصلاح نباتات و منابع ژنتیکی یونان - واحد پرورش گیاهان معطّر و دارویی

.

جهت دانلود متن کامل مقاله، اینجا کلیک کنید

.

و ادامه دارد ...

+ نوشته شده در  پنجشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۲ساعت 22:21  توسط محمدتقی عبادی  | 

.

شناسايي تقلبات در اسانس‌های گياهي

.

دکتر محمّدتقي عبادي

دانشيار دانشگاه تربيت مدرس

.

چکيده

صنايع مختلفي در جهان از مواد اوليه طبيعي در محصولات خود استفاده مي کنند و در اين ميان، اسانس هاي گياهي جايگاه ويژه اي دارند. امروزه در سطح بين المللي موضوع تقلبات در فرآورده هاي طبيعي نظير اسانس هاي گياهي بيش از پيش مورد توجه قرار گرفته است. به دلیل محدودیت‌های موجود در تولید اسانس‌های طبیعی (مانند مشکلات در تأمین ماده اولیه گیاهی یا روش استخراج)، همواره افراد سودجو به دنبال انجام تقلب هستند. به‌طور معمول، تقلب در اسانس‌ها از طریق افزودن ترکیبات مصنوعی و طبیعی (مرتبط یا غیرمرتبط با ترکیبات اصلی اسانس)، به منظور افزایش حجم اسانس یا تنظیم مقدار برخی از ترکیبات شاخص بر اساس استانداردهای جهانی نظیر ایزو یا کیفیت موردنظر مشتری اتفاق می‌افتد. در اين مقاله، مروري بر اين موضوع و راهکارهاي شناسايي تقلبات در اسانس هاي طبيعي خواهيم داشت.

واژگان کليدي: اسانس، تقلبات، ناخالصي ها، دستگاه هاي کروماتوگرافي.

.

دانلود متن کامل مقاله

دانلود

.

.

+ نوشته شده در  یکشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۲ساعت 17:37  توسط محمدتقی عبادی  | 

کتاب استانداردسازی و فرآوری اسانس ­های گیاهی

.

گردآورندگان:

دکتر محمّدتقی عبادی، دکتر محمّد فخرالاسلام

(اعضای هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس)

سرور برکت، علی نیک‌خواه، مهدی اکبری، مهسا صمدی‌فر، منا کاملان زرگر زرین، آرش کاظم ­پور، مریم سلیمانی­ مقدم، الهام رضایت، فاطمه پارسایی‌فرد، کریم فرمان­پور، حانیه احدی، سیما قاهری

(دانشجویان شرکت‌کننده در طرح شهید احمدی روشن، بنیاد ملی نخبگان)

.

جهت مشاهده بخش هایی از کتاب، بر روی گزینه دانلود کلیک نمایید.

دانلود.

.

ناشر: انتشارات آموزش و ترویج کشاورزی

سال و نوبت چاپ: ۱۴۰۲- اول

شابک: ۹-۶۵-۶۶۳۳-۶۲۲-۹۷۸

قیمت: ۱۵۰٫۰۰۰ تومان

شمارگان: ۱۰۰۰ نسخه

آدرس: روبروی دانشگاه تهران، بین خ ۱۲ فروردین و خ فخر رازی، پاساژ ظروفچی، طبقه سوم، واحد 11.

تلفن: ۶۶۹۶۳۱۲۶ – ۶۶۹۶۸۰۵۳ تلفن همراه: ۰۹۱۲۷۳۷۰۶۳۱ – ۰۹۱۹۶۳۵۷۷۱۵

.

.

مقدمه گردآورندگان

اسانس‌ها که روغن‌های فرّار نیز نامیده می‌شوند، بر اساس تعریف سازمان جهانی استاندارد (ایزو)، فراورده‌هایی هستند که از تقطیر بخش‌های مختلف گیاهان (میوه، گل، شکوفه، برگ، ساقه، چوب و ریشه) و یا به کمک سایر روش‌های نوین (استخراج با سیال فوق بحرانی، فراصوت، ماکروویو، اُهمیک و…) تولید می‌شوند. علاوه بر اسانس‌های طبیعی که به عنوان متابولیت‌های ثانویه در گیاهان دارویی و معطّر ساخته می‌شوند، اسانس‌های غیرطبیعی تحت عنوان شبه طبیعی یا مصنوعی (از طریق سنتز با مواد شیمیایی مشابه اسانس طبیعی) نیز وجود دارند. در دهه‌های گذشته، اسانس‌های مصنوعی به دلیل صرفه اقتصادی، در دسترس بودن، تولید انبوه و یکنواختی کیفیت در صنایع مختلف استفاده شدند. اما امروزه با توجه به حساسیت‌زایی و سرطان‌زایی برخی از ترکیبات آن‌ها و اثرات نامطلوب بر سلامت انسان و محیط‌زیست، ممنوعیت استفاده از آن‌ها در بسیاری از مواد غذایی و لزوم توسعه مصرف ترکیبات طبیعی، به‌کارگیری اسانس‌های طبیعی بار دیگر مورد توجه قرار گرفته است.اسانس‌های گیاهی به عنوان یکی از پُر استفاده ترین فرآورده‌های حاصل از گیاهان دارویی و معطّر در صنایع مختلف کاربرد دارند ولی همواره عدم ثبات کیفیت آن‌ها در اثر تغییر در مواد اولیه (مواد گیاهی تازه یا خشک) سبب می‌گردد که کاربرد آن‌ها در صنعت با محدودیت‌ها و مشکلاتی همراه باشد. تاکنون راهکار مناسبی جهت تأمین مواد گیاهی باکیفیت یکنواخت در حجم بالا جهت حل این مشکل در جهان معرفی نشده است و تمام تلاش‌های تولیدکنندگان گیاهان دارویی در خصوص تهیه بذر اصلاح‌شده، عملیات کشت تا برداشت علمی و… نتوانسته است نتیجه موردنظر را حاصل نماید. لذا، اسانس حاصل از این مواد گیاهی همواره غیر همگن بوده و تغییر شرایط اقلیمی و مدیریت تولید در مزارع گیاهان دارویی و معطّر سبب تأثیرات شگرف بر کیفیت اسانس‌ها می‌شود.

فرآوری اسانس‌ها با هدف رسیدن به یک محصول یکنواخت و مطابق با استانداردهای جهانی نظیر ایزو و یا نیاز خاص مشتری را اصطلاحاً “استانداردسازی اسانس ها” می‌نامند. این فرآوری شامل عملیات‌ مختلفی در راستای غنی کردن اسانس از یک یا چند ترکیب خاص یا حذف ترکیبات مزاحم است. با استفاده از استانداردسازی می‌توان مشکل عدم یکنواختی اسانس‌های طبیعی که یکی از چالش‌های اصلی در صنعت اسانس است را برطرف کرد. زیرا اسانس‌های طبیعی تولید شده از یک گونه گیاهی، با توجه به شرایط محیطی و زراعی، کیفیت متفاوتی دارند. استانداردسازی شامل تعیین ویژگی‌های اصلی، پارامترهای ثابت و مقادیر کمی و کیفی مشخص، برای اطمینان از کنترل کیفیت و دستیابی به اثربخشی، ایمنی و تکرارپذیری تعریف می‌شود. ازآنجایی‌که مجموعه گسترده ای از ترکیبات شیمیایی در گیاهان وجود دارد، می‌توان تعدادی از آن‌ها را به عنوان شاخص استانداردسازی در نظر گرفت. در این حالت، درصد یک یا چند ترکیب خاص افزایش و یا کاهش می‌یابد و این امر موجب افزایش کیفیت و تأمین اسانس با خصوصیات مدنظر صنایع مصرف‌کننده، تقویت بازار داخلی، افزایش صادرات و ورود به عرصه جهانی می‌شود. علاوه بر این، استاندارد کردن منجر به تولید اسانس با ویژگی‌های تکرارپذیر از گونه‌های مختلف کشت شده در شرایط اقلیمی متفاوت می‌شود.از روش‌های مختلفی برای جداسازی و یا تغلیظ ترکیبات هدف، جهت استانداردسازی استفاده می‌شود. روش‌های تقطیر جزء‌به‌جزء و رکتیفیکاسیون (تقطیر مجدد اسانس در شرایط خلأ) متداول‌ترین روش‌ها جهت کاربرد در مقیاس صنعتی می باشند. همچنین در این کتاب مطالبی در خصوص سایر روش های استانداردسازی نظیر کاربرد پلیمرهای جاذب و استخراج با سیالات فوق بحرانی گردآوری شده است و در ادامه، مروری بر روش‌های درون‌پوشانی اسانس‌های طبیعی صورت پذیرفته است که با هدف افزایش اثربخشی و پایداری اسانس‌ها می‌باشند و می توانند جهت مخاطبین گرامی مفید واقع شوند.

همچنین گردآورندگان بر خود لازم می‌دانند تا از مساعدت‌های خانم دکتر فرزانه عرب پور رق آبادی (عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس) و آقای دکتر مرتضی حسین پور (عضو هیات علمی پژوهشگاه نیرو) به عنوان ویراستاران علمی کتاب کمال تشکر و قدردانی را به عمل آورند. با توجه به اینکه هیچ اثر علمی خالی از ایراد و اشتباه نیست، گردآورندگان کتاب مشتاقانه پذیرای نظرات خوانندگان محترم می‌باشند تا در چاپ‌های بعدی، اشکالات احتمالی مورد بازبینی و اصلاح قرار گیرد.

.

فهرست

فصل اول: آشنایی با عملیات صنعتی استانداردسازی اسانس های گیاهی

مقدمه

شیمی اسانس‌ها

روش‌های استخراج اسانس

تقلبات در اسانس‌های طبیعی

لزوم توجه به استانداردسازی اسانس ها

لیست استانداردهای ایزو موجود برای اسانس های گیاهی

معرفی روش های استانداردسازی اسانس ها

تقطیر جزءبه‌جزء، راهکار صنعتی استانداردسازی اسانس ها

تفاوت ستون های سینی دار و پُر شده

ستون های ناپیوسته و پیوسته

انواع رفلاکس

انواع سینی های تقطیر

نحوه راه‌اندازی برج تقطیر

فصل دوم: کاربرد پلیمرهای جاذب در جداسازی و خالص‌سازی ترکیبات طبیعی

روش‌های جداسازی و خالص‌سازی با استفاده از پلیمرهای جاذب

جداسازی بر اساس فرآیندهای جذب سطحی

اولترا فیلتراسیون و نانو فیلتراسیون

تراوش تبخیری و تقطیر غشایی

انواع پلیمرهای مورد استفاده در ساخت غشاهای پلیمری

معرفی شرکت‌های فعال در زمینه تولید رزین‌های تجاری

معرفی شرکت‌های فعال در زمینه تولید غشاهای پلیمری

فصل سوم: استخراج با سیال فوق بحرانی

روش‌های متداول استخراج مواد مؤثره گیاهان و مقایسه با روش SFE

استخراج با SFE

دستگاهوری SFE

پارامترهای مؤثر در استخراج با SFE

اثر دما و فشار

اثر سرعت جریان حلال

اثر حلال اصلاحگر

زمان‌های استاتیک و دینامیک در SFE

کاربرد سیال فوق بحرانی در استخراج مواد مؤثره گیاهان دارویی مختلف

فصل چهارم: مروری بر روش‌های درون‌پوشانی برخی از مهم‌ترین اسانس‌های گیاهی

مواد مورد استفاده برای درون‌پوشانی

روش‌های درون‌پوشانی

– روش‌های شیمیایی

– فرایندهای مکانیکی

درون‌پوشانی اسانس‌ها

– زیره سبز

– رازیانه

– ترخون

– مورد

– رزماری

– گشنیز

– نعناع فلفلی

– اکالیپتوس

– علف لیمو

روش‌های میکروسکوپی جهت بررسی سیستم‌های درون‌پوشانی

.

+ نوشته شده در  جمعه ۵ خرداد ۱۴۰۲ساعت 9:0  توسط محمدتقی عبادی  |