دوشنبه 19 آذر ماه 1397
   
  تصاویر محصولات باغی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  محصولات باغی

 

بازگشت به صفحه قبل

 

انار

 

ارقام محصول : ملس شهرضا، نادری بادرود، شيرين وترش اردستان ، زاغه وراوندي كاشان و پوست نازك

زمان کاشت : فصل زمستان

زمان برداشت : مهر ماه

سطح زیرکشت‌:‌ 110 هکتار

متوسط عملکرد در واحد سطح :‌ 6818 کیلوگرم در هر هکتار

تولید سالانه : ‌660 تن

منطقه تمرکز تولید : کل شهرستان

نوع مصرف در شهرستان :‌ تازه خوری

عمده بازار مصرف :‌ سرتاسر استان اصفهان

آفات مهم این محصول :‌ کرم گلوگاه که با رعایت بهداشت باغ بصورت همگانی و جمع آوری و حذف شاخه ها و میوه های آلوده با این آفت مبارزه میشود .استفاده از تاج تراش و فرمون نیز درصد آلودگی را بسیار کاهش می دهد.

 شته انار نیز در برخی موارد دیده شده که نیاز به مبارزه نمی باشد زیرا با گرم شدن هوا جمعیت کاهش می یابد.

علت رونق این محصول در شهرستان :  کاهش منابع آبی و بالتبع تبدیل اراضی زراعی به باغات انار  (چون انار میوه ای است مقاوم به کم آبی )

موانع و مشکلات موجود : سرمازدگی زمستانه و آفات

 

 

                                                         بادام

 

ارقام محصول : ایرانی

زمان کاشت : فصل زمستان

زمان برداشت : شهریور ماه

سطح زیرکشت‌:‌ 390 هکتار

متوسط عملکرد در واحد سطح :‌ 548 کیلوگرم در هر هکتار

تولید سالانه : 211 تن

منطقه تمرکز تولید : قسمت کوهستانی

نوع مصرف در شهرستان :‌ خشکبار

عمده بازار مصرف :‌ سرتاسر استان اصفهان

آفات مهم این محصول :‌ پروانه فری که با تله های فرمونی بصورت همگانی در اواخر فروردین و تا اوایل اردیبهشت ماه با این آفت مبارزه میشود .

سوسک چوبخوار، سوسک پوستخوار و زنبور مغزخوار بادام و شته نیز دیده شده است.

علت رونق این محصول در شهرستان : مناسب بودن شرایط اقلیمی منطقه کوهستانی

موانع و مشکلات موجود : خشکسالی و سرمازدگی بهاره

                                                                          

 

پسته

 

ارقام محصول : اکبری، احد آقایی ، کله قوچی و فندقی

زمان کاشت : اواخر پاییز و زمستان

زمان برداشت : مهرماه

سطح زیرکشت‌:‌ 510 هکتار

متوسط عملکرد در واحد سطح :‌ 1192 کیلوگرم در هر هکتار

تولید سالانه : 429 تن

منطقه تمرکز تولید : کل شهرستان

نوع مصرف در شهرستان :‌ تازه خوری

عمده بازار مصرف :‌ سرتاسر استان اصفهان

آفات مهم این محصول :‌پسیل پسنه ار آفات کلیدی محسوب می شود که در اوائل فصل باید کنترل صورت گیرد اغلب از دورسبان و مونتو به میزان 2 در هزار و یا زولون استفاده می شود.

پروانه چوبخوار که در پاییز هرس چوب خشک و سمپاشی در اردیبهشت با دیازینون و یا زولون همراه با نفت به صورت محلول پاشی توصیه می گردد.

سن پسته از آفات دیگر این محصول بوده که جهت مبارزه فنترتیون 5/1 در هزار و اندوسولفان 5/2 در هزار توصیه می گردد.

میوه خوار پسته نیز دیده شده که از متاسیستوکس در اول بهار مبارزه صورت می گیرد.

زنجره پسته و سوسک چوبخوار زنبور مغزخوار و شپشک نیز دیده شده است

بیماری مهم این محصول: پوسیدگی ریشه که بردوفیکس 4 درصد در پای درخت و هوادهی خاک توصیه می شود

علت رونق این محصول در شهرستان :  آب و خاک مساعد با این محصول و تجربه کشاورزان منطقه

موانع و مشکلات موجود : کمبود صنایع فناوری پس از برداشت

  

 

زعفران

 

ارقام محصول : زعفران

زمان کاشت :مرداد و شهریور ماه

زمان برداشت : آبان ماه

سطح زیرکشت‌:‌ 35 هکتار

متوسط عملکرد در واحد سطح :‌ 6 کیلوگرم در هر هکتار

تولید سالانه : 210 کیلوگرم

منطقه تمرکز تولید : نایین (بخش مرکزی)

نوع مصرف در شهرستان :‌ چاشنی غذا - دارویی

عمده بازار مصرف :‌ سرتاسر استان اصفهان

آفات مهم این محصول :جوجه تیغی که با استفاده از طعمه مسموم و فنس کشی می توان کنترل نمود و کنه نیز دیده شده که با ضدعفونی پیاز قبل از کاشت می توان جلوگیری نمود.

بیماریهای مهم این محصول :پوسیدگی (لکه سیاه روی پیاز زعفران) که ضدعفونی قبل از کاشت توصیه می شود.

علت رونق این محصول در شهرستان :  آب و خاک مساعد و اقلیم مناسب با این محصول و با توجه به اینکه زعفران گیاهی است مقاوم به شوری و کم آبی در این چند سال اخیر که با محدودیت منابع آبی در شهرستان مواجهیم کشاورزان به کشت این محصول روی آورده اند .همچنین در طول دوره رشد این گیاه محصولات دیگیری نیاز به آبیاری ندارند جهت کاشت مناسب است و در نایین به دلیل وجود قنات در فصل رویش این گیاه مشکلی به جهت آبیاری وجود ندارد.

موانع و مشکلات موجود : هزینه بالای تولید – نیروی کارگری پاره وقت و زیاد لازم است .

                                                                      

 

 

                                         زیتون

 

ارقام محصول : زرد- کرونائیکی

زمان کاشت : فصل زمستان

زمان برداشت :‌ فصل پاییز

سطح زیرکشت‌:‌ 12 هکتار

متوسط عملکرد در واحد سطح : 1250 کیلوگرم در هر هکتار

تولید سالانه : 15 تن

منطقه تمرکز تولید : کل شهرستان

نوع مصرف در شهرستان :‌ خانگی

عمده بازار مصرف :‌ سرتاسر استان اصفهان

آفات مهم این محصول :‌ خوشبختانه آفت کلیدی مشاهده نشده

علت رونق این محصول در شهرستان :  بومی منطقه نیست و رونقی ندارد.

موانع و مشکلات موجود : به دلیل نیازهای اقلیمی بومی منطقه نمی باشد

                                                                      

 

                                                                

                                         گردو

 

ارقام محصول : ایرانی

زمان کاشت : فصل زمستان

زمان برداشت : شهریور ماه

سطح زیرکشت‌:‌ 195 هکتار

متوسط عملکرد در واحد سطح :‌ 1316 کیلوگرم در هر هکتار

تولید سالانه : 250تن

منطقه تمرکز تولید : قسمت کوهستانی

نوع مصرف در شهرستان :‌ خشکبار

عمده بازار مصرف :‌ سرتاسر استان اصفهان

آفات مهم این محصول :‌ پروانه فری که با تله های فرمونی بصورت همگانی در اواخر فروردین و تا اوایل اردیبهشت ماه با این آفت مبارزه میشود .

علت رونق این محصول در شهرستان : مناسب بودن شرایط اقلیمی منطقه کوهستانی

موانع و مشکلات موجود : خشکسالی

 

 

برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید

 

ورود |عضويت
  كاربران درحال بازدید از پرتال
كاربران فعال بازديد كنندگان فعال :
Visitors بازديد ها: 22
Members اعضاء: 0
مجموع كاربران مجموع: 22

بازديد ها بازديد ها :  
Visitors بازديد هاي كل: 1300283
Visitors بازديد هاي امروز: 74
Visitors بازديد هاي ديروز: 486
Copyright (c) 1397/09/19 مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان نائین
پرتال سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان
Ariana Informatics Group - گروه داده ورزي آريانا